Nyheter

Nytt nyckelsystem

 

 

 

 

Som vi tidigare informerat i Snöstjärnenytt har Nacka Lås och Larm installerat kortläsare vid alla dörrar som leder till allmänna utrymmen. Detta innebär soprum, cykelrum, grovsoprum, MC-förråd och förrådskorridorer. Tidigare har kortläsare endast använts till portar och tvättstugor men vi utökar nu systemet på befintliga nyckelbrickor. Syftet är att öka säkerheten i föreningen. Vanliga nycklar går inte att spärra vilket gör att en borttappad nyckel ger obehörig tillgång till många av våra utrymmen i föreningen. Detta skyddar vi oss nu emot genom att använda nyckelbrickorna istället. Dessa kan spärras vid behov vilket gör de obrukbara.

 

Som ett led i detta byts alla ovanstående låscylindrar ut. Det du kommer att behöva dina nycklar till hädanefter är enbart ytterdörren till din lägenhet samt barnvagnsrummen. Alla övriga allmänna utrymmen når du med den nyckelbricka du idag använder till port och tvättstuga. Du behåller således din befintliga nyckelbricka som automatiskt programmeras till att gälla de utrymmen du ska ha tillgång till enligt nedan.

 

Utökningen av systemet innebär att man med sin nuvarande nyckelbricka kommer att ha tillgång till

 

·       alla cykelrum och soprum

·       den port man bor i

·       den tvättstuga som finns i porten man bor i eller i anslutning till

·       grovtvättstugan (Lillvägen 24) och således även till den porten

·       grovsoprummet 19:00-21:00 varje torsdag utan undantag för röda dagar (denna form av tillgång utvärderas löpande)

·       den port samt dörren som leder till det förråd man hyr

·       MC-förrådet om man hyr plats här

 

Den 20/9 skall programmeringen av nyckelbrickorna vara klar. Då är det viktigt att man testar sina nyckelbrickor. Kontrollera att de fungerar i dörren till ditt förråd om du hyr ett, soprum, tvättstuga, port, MC-förrådet om du parkerar här, och cykelrum. Om problem uppstår felanmäl genast till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. I mailet skriver du

·       ditt namn

·       lägenhetsnummer (det som står på dörrkarmen i trapphuset)

·       vad du saknar tillgång till (tex port Lillvägen 7, blått gårdshus osv)

·       kortläsarens nummer (det numret står längst ner på kortläsaren och börjar med KL)

 

Vi kommer att fortsätta med portkod för barnens, hemtjänsten och eventuella gästers skull. Samtliga portar kommer att ha en individuell portkod. Detta för att portkoden inte ska spridas så lätt till obehöriga. Portkoden kommer att bytas några gånger per år, precis som nu, och information kring detta kommer att publiceras i god tid på informationstavlorna i trapphusen. Ta för vana att titta här. Du kommer alltid in genom porten med din nyckelbricka precis som nu. Nattetid är det din nyckelbricka och ditt lägenhetsnummer baklänges som fungerar precis som idag.