Sommarinformation!

Hej!

Styrelsen har nyligen haft sista mötet inför sommaruppehållet. Nästa möte sker i augusti.

Vi vill därför avge en liten rapport över vad vi håller på med just nu!

- Trädbeskärning: En hel del träd på föreningens mark behöver beskäras, kronhöjas, putsas till. Detta arbete påbörjas 6/7 av Jacksons trädvård.

- Inventering har skett av stopp i avlopp. Vi kan, efter genomförd inventering, inte se att det skulle vara något stort problem i våra rör eller stammar. Vi avslutas därför bevakningen av dessa men återupptar den förstås vid frekventa jourutryckningar igen. 

- Gasolgrill, framför allt gasoltub, får ej förvaras/användas på inglasade balkonger. Detta med hänvisning till brandsäkerheten. Även om man öppnar sina glasrutor vid grillning finns det alltid risk för gasläckage från tuben och på en stängd, inglasad balkong kan detta få förödande konsekvenser. Det är alltså inte tillåtet med gasolgrill på inglasad balkong. Justering av trivselregler kommer att ske men för nu gäller denna nyhet som regel.

- När ni använder grillarna på lekplatserna är det viktigt att hälla vatten över den efter avslutad matlagning. Detta då dessa grillar blir glödheta under grillning. Eftersom de inte "ser ut" som vanliga grillar är det lätt hänt att barn går emot när de dessutom står hyfsat nära / i lekparkerna. Gällande den allmänna grillen som styrelsen nyss köpt in och står utanför gamla grovsoprummet behövs inget vatten efter avslutad grillning. Detta eftersom det är tydligt att det är just en grill och den står inte i anslutning till en lekpark. Däremot är det viktigt att man gör noggrant rent efter sig och städar av galler osv. Trevlig grillning!

- När vi diskar/sköljer av i våra diskhoar är det viktigt att torka ur stekpanna/kastrull med hushållspapper eller dylikt innan man sköljer de i diskhon. Fett som sköljs av rinner ner i rören och orsakar stopp och problem. Ta för vana att torka bort fettet med papper innan ni diskar!

- Snöröjningsavtalet med WeGo är uppsagt pga höga kostnader. Vi startar upphandling av ny snöröjare i samband med första mötet efter sommaruppehållet. 

Styrelsen nås fortsatt via Magnus Saxenbrink även under sommaren!

 

Glad sommar! 

önskar styrelsen genom Fia